top 10 filme
inspirație

10 FILME PE CARE EU LE RECOMAND 

Haideți, vă rog, să ne rugăm pentru cei care dau BAC-ul, să le fie bine și să curgă cu note mari.

M-am gândit că dacă tot a venit vacanța pentru majoritatea dintre noi, iar cei leneși așa ca mine tânjesc să vegeteze în casă, am zis sa împărtășesc cu voi impresiile a 10 filme pe care eu le-am vizionat cu plăcere și le recomand tuturor.

Țin să precizez de la început că veți întâlni multe filme de dragoste pe aici, dar ce să fac…sunt o romantică incurabilă.

  1. Meet Joe Black

Să spunem că domnul Joe Black, alias Brad Pitt, mi-a luat ochii la început, însă pe parcurs alte lucruri m-au impresionat la acest film. Pentru cei care iubesc poveștile de dragoste complicate eu zic că este o capodoperă. Alături de Anthony Hopkins, fără de care Hannibal ar fi doar un prăpădit, filmul dezvoltă o poveste perfectă pentru familie sau cuplu. Inocenta lui Brad Pitt îi tare dulce în rolul personajului ce ne ia de pe pământ.

Thomas Newman – Whisper of a thrill 

  1. Legends of the Fall

O ecranizare de excepție ce îi reunește din  nou pe Brad Pitt și Anthony Hopkins este filmul ‘Legendele Toamnei’, un film care pe mine m-a făcut sa-mi smulg părul din cap și să-l urmăresc cu sufletul la gură până la capăt. Un film plin de suspans și un alt Brad Pitt superb cu părul lung și atins de soare. Cred că m-aș uita la acest film neîncetat; este pentru mine cum este “Titanic” pentru alții. Acțiunea capătă niște întorsături greu de imaginat și finalul fericit se tot lasă așteptat. Am plâns de atât de multe ori pe parcursul acestui film încât îl asemăn tot mai mult cu viața.  Lucrurile nu se întâmplă cum îți dorești, asta e clar, dar până la urmă, echilbrul se așterne.

The Ludlows – James Horner

  1. Dirty Dancing

I’ve had the time of my life, no I never felt this way before…atunci când am avut eu mulți oameni care îmi citeau blogul :). Am descoperit acest film pe la 10-12 ani și am rămas profund fascinată de el cum a rămas Baby când l-a văzut pe Johnny (spoileeeer). Dansul și vacanța de vară, două lucruri pentru care eu trăiesc zâmbind. Definitely a movie for chicks, cool ladies actually :P.

Melodia este deja de la sine înțeleasă!

  1. The Choice

Siropoșeniile lui Nikolas Sparks mi-au trezit mereu interes, însă nu toate au reușit să mă impresioneze cum a fost această ecranizare. Un film nou din 2016 a reușit să mă lipească de laptop și să mă facă să bocesc după finalul clișeic. Actorii nu sunt nicidecum niște frumuseți rare, dar au așa un ceva special care îi aduce mai aproape de realitate și te face să crezi mai tare în povestea lor. Așa că ia-ți șervețele și baftă :).

En Vogue – Don’t let go (nu este melodia filmului, însă este un cântec superb pe care eu l-am asociat cu întreaga adunătura de sentimente de pe parcursul filmului)

  1. City of Angels

Acest film, din nou pe bază de sentimente de iubire, spune o poveste drăguță despre cum în orașul îngerilor, Los Angeles, la răsărit și la apus se strâng îngerii pe plajă și ascultă muzică divină din ceruri. Dintre toate rolurile interpretate, Nicolas Cage îmi înmoaie sufletul în rolul de păzitor al oamenilor. O altă poveste de dragoste imposibilă în care fiecare detaliu este minunat, mai ales pentru cei care nu simt, nu gustă, nu miros, nu trăiesc.

Sarah Mc Lachlan – Angel 

  1. Pride and Predjudice

Experiența extraordinară a acestui film se datorează în mare parte și cărții cu același nume, scrisă de Jane Austen. Eu citisem cartea înainte, lucru ce mi-a exploatat imaginația în momentul vizionării filmului, reușind să-mi pun în scenă exact personajele ce m-au captivat, mai ales când Elizabeth Bennet este interpretată chiar de Keira Knighley, nu ai cum…

Povestea de dragoste te ține într-un suspans până la final. Oare mândria și prejudecata se vor pune în față?

După ce am văzut filmul, am mai citit încă o dată cartea și va rămâne în top 5 romane favorite până la moarte. Este un film realizat superb, cu o distribuție pe măsura așteptărilor lui Jane Austen probabil. Îl recomand chiar și fără carte, fără nicio problemă… însă îndemn și la carte! 🙂

“You must allow me to tell you how ardently I admire and love you.”

  1. Eat Pray Love

Cred că acest film te scoate din depresie, dar nu aceea severă, cea care nu te lasă să respiri liniștit și să zâmbești continuu.

The exquisite Julia Roberts ne învață că trebuie să ne bucurăm și să ne trăim viața împăcați cu noi înșine… să iubim (și să ne iubim), să ne rugăm (unde și cui credem noi) și să mâncăm (de toate și din toate gusturile – mai ales pentru gurmanzi).

“Trăiesc ca să mănânc!” – zic eu, Ioana Istrate

  1. The last Samurai

În vremurile în care onoarea și curajul sunt greu întâlnite, o cultură străveche ce pune preț pe însemnătatea Samuraiului, îl ajută pe căpitanul Nathan Algren (Tom Cruise – my love) să-și regăsească sufletul și să lupte împotriva celor care nu cunosc limitele și vor să distrugă ce a mai rămas din ultimii Samurai. Un film puternic încărcat de tradiție și emoție, cu intrigi și descoperiri cu suflet. Nu știu de câte ori am prims filmul acesta pe Paramount Channel și l-am urmărit până la final.

  1. The mask of Zorro

Quando sei Maria Dolores!!!!…nu știu ce mi-a venit să scriu asta. 😂

Acum, acest film sublim plin de pasiune și Antonio Banderas și pasiune și Catherina Zeta Jones și pasiune 💃💃💃 am zis suficient cred! Și mai pune și actor de Oscar, Anthony Hopkins și gata film frumos și cu soundtrack de pus pe rană. Trecând pentru intro-ul glumeț, este un film clasic, ceva ce nu trebuie să ratezi în viața aceasta și vreau să spun că eu l-am văzut în întregime acum o lună maxim, crezând în sinea mea că e imposibil să nu o fi făcut până acum, dar surpriză, doar mici părți se mai regăseau prin creierul meu reunite acum integral într-un film pe care vă oblig să-l vedeți dacă nu ați făcut-o încă.

Marc Anthony, Tina Arena – I want to spend my lifetime loving you

  1. Pretty Woman

Un alt clasic frate, impossible to miss! O poveste de dragoste autentic americană, aproape ireală, între un milionar și o prostituată care nu este nici grasă, nici prostuță, nici urâtă, e creață, are simțul umorului, râde frumos… cred că am spus suficient, previzibilăăăă, dar FAINĂ. A devenit o tradiție în fiecare an să-l văd cu mama pe Antena 1 și nu mă satur de el. Sunt fată până la urmă și cum zice Vivian: “Vreau basmul!”

 Roy Orbison – Oh, pretty woman 

Cam acestea au fost sugestiile mele, poate sunt clișeice, poate nu (apreciați că nu am pus Titanic, chiar dacă îmi place mult, dar nu este printre preferate). Sper că veți urmări filmele, dar și altele mai faine și eu voi veni cu articole noi pentru că, oameni buni, a venit vara! ☀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *