bravo ai stil
perspective

“Bravo, ai stil!”, ai un nou fan!

Acum vreo 2 săptămâni, într-un moment de leneveală cronică, hoinăream printre canalele românești arhicunoscute, în încercarea mea de a găsi ceva interesant de urmărit. Am ajuns pe canalul specific care difuzează emisiunea cu pricina, emisiune care, din acel moment, mi-a furat toate după-amiezile, respectiv nopţile în care urmaream pe YouTube edițiile pierdute.

Nu era primul contact cu acest concurs de styling televizat, deoarece multe dintre prietenele mele au urmarit sezoanele precedente şi mi-au mărturisit interesul lor despre cum s-a îmbrăcat concurenta x şi ce i-a spus juratul y. Facebook-ul şi Instagram-ul erau de asemenea pline de poze si meme-uri pe tema acestei emisiuni. Era imposibil ca la un moment dat să nu arunc și eu un ochi la ce se petrece în acest concurs. Cam aceasta a fost intenţia mea, să testez… şi ehhh, am tot testat şi testez.

Este incredibil cum o adunătură de gagici tunate care se mahalagesc între ele şi nu ştiu cum să-şi mai joace felul una alteia, care defilează în nişte ţinute, făcute sau nu de ele, poate fi atât de catchy… alături de Ilinca Vandici care ne face invidioase cu trupul ei perfect după naştere şi juraţii cărora le sorbi cuvintele din gură, poate mai înveţi şi tu să te mai asortezi, bref.

Ceea ce mă îngrijorează şi mă intrigă în acelaşi timp este cum creierul meu poate conştientiza lipsa scopului educaţional al acestei emisiuni, asezonată cu greşelile gramaticale pe care fetele cu buze şi sâni mari le fac, piperată cu superficial corespunzător şi încercările disperate de a epata în orice fel, mai puţin în stil. Cu toate acestea, există şi fete de doamne ajută acolo, care ştiu să lege doua cuvinte corect şi să construiască un argument, dar după cum “evoluează” lucrurile, vor ajunge şi acelea să se ia la vorbe grele cu celelalte concurente mai tari în clonţ.

Vreau să se ştie că nu acuz şi nu blamez pe nimeni că se uită la această emisiune…Pe cine păcălesc eu? Eu sunt aia obsedată aici, însă, în acelaşi timp sunt uimită de cum influenţează televiziunea populaţia prin acest nemărginit scandal şi certuri între femei. O aud pe Ilinca atunci când le adresează aşa frumos întrebarea ce porneşte cearta, pe acelaşi subiect, zi de zi. Fata asta nu cred că se mai satură!

În concluzie, ce ne pune televiziunea pe masă, aia mâncăm. Uneori nu spunem că o facem, ca treaba cu shaorma sau cu manelele, dar zic eu, primul pas este să conştientizăm ce bagăm în gură.

PS: Când defilează câte o concurentă îmbrăcată superb şi apar acolo preţurile pieselor vestimentare, vezi “Pantaloni 80 de lei”, te bucuri și spui “Pot să mă îmbrac şi eu aşa! :D”, iar apoi vine una cu toate hainele pline de lei grei: 2300, 4500, 3600 şi nu mai spui nimic, fetele simt durerea…

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *