inspirație

O prietenie se poate recâștiga…?

Se spune că în viața ai foarte puțini prieteni adevărați. La 21 de ani am realizat ca multe vorbe din popor se potrivesc. Cu toate acestea…cum ne dăm seama cine îți este prieten adevărat? Râde la glumele tale? Îți tine capul la beție? Îți păstrează secretele? Nu te lasă la greu?…ce înseamnă nu te lasă la greu?

Acum 3 ani mi-am pierdut cea mai bună prietenă. A fost vina mea? Da, a fost! A fost vina ei? Da, a fost! 

Am trăit mereu cu impresia că sunt modelul prietenei adevărate. Am aflat târziu cât greșeam, atât de tare încât nu mi-a spus când s-a întâmplat cel mai important moment din viața ei…de atunci. 

I-am reproșat că nu mi s-a destăinuit, cum ai putut să nu-mi spui? Eu eram deja intr-o relație pe atunci. Ea doar voia să mai petrecem timp împreună cum o faceam odată. Am fost ca surorile. Era sprijinul meu și eu al iei. Sau cel puțin așa credeam eu.

Am pus îndrăgosteala și iubirea mai presus de ea, în ciuda tuturor nopților albe și filmelor de dragoste văzute împreuna. Credeam că mă maturizez și lucrurile funcționează în acest mod. Așa am pierdut-o! Poate nici ea nu m-a înțeles. Sigur nu am făcut doar eu greșeli. 

Prietenia adevărată înseamnă să-l lași să-și ia propriile decizii și sa fii acolo atunci când are nevoie. Să-i dai un sfat, nu să-l tragi după tine. Să știe ca orice ar fi se poate baza pe tine. Să-i păstrezi secretele și viceversa. La tinerețe relațiile vin și pleacă, viața merge înainte, dar un prieten care să-ți spună cât ești de fraieră vine mai greu.

După 3 ani suntem iar prietene. M-am dus la ea ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat și m-am așteptat ca ea să mă primească cu brațele deschise. În 3 ani lucrurile se mai schimbă și îți dai seamă că doar în timp mai poți consolida ceea ce înainte era “Hai la mine să se pregătim, poarta e deschisă, adu și rujul ăla. Ai suc?”.

Prietenia între fete e un carusel emoțional plin de secrete, râsete, lacrimi, ieșiri in oraș, doamne ce frumos e, hai să dam încă un shot, ce-i scriu?, soacra-mea.

Nu știu dacă va mai fi la fel. Eu voi fi acolo oricând va avea nevoie de mine și nu o voi lasă baltă de data aceasta. Îi mulțumesc pentru 13 ani de prietenie. 

Update: În urma unei beții, mi-a spus că mă iubește. Eu știu ca oamenii la beție spun adevărul. Suntem pe drumul cel bun.

Maybe our girlfriends are our soulmates and guys are just people to have fun with.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *